Τηλ: 26650 93432 / Κιν: 697 494 2376

Οι Παξοί αποτελούνται από σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων, με κυριότερα τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Βρίσκονται στο Ιόνιο πέλαγος, νότια της Κέρκυρας ( 7 μίλια από το Κάβο Μπίανκο ) και αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή για τον επισκέπτη τους. Θα βρείτε πολλά φυσικά λιμανάκια, πεντακάθαρες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, γραφικά χωριά και οικισμούς αλλά και ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς όπως σπηλιές κ.α

Κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπανάδα ( ή Liston ), που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο ( Θέατρο Σαν Τζιάκομο ), τον Μον Ρεπό, το Κανόνι, Αχείλιον αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας. Χαρακτηρίζεται από έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές.

Στη συμβολή του Αχέροντα με τον παραπόταμο Κωκυτό άκμασε τον 5ο και 6ο αι. π.Χ η αρχαία πόλη Εφύρα, η οποία έγινε γνωστή από το νεκρομαντείο της κτίριο του 5ου αι. π.Χ. Οι επισκέπτες συνέρρεαν από όλο τον τότε γνωστό κόσμο στο μοναδικό αυτό μαντείο, όπου μπορούσαν μετά από μια διαδικασία παραμονής και μύησης να επικοινωνήσουν με του νεκρούς τους. Σήμερα, στα ερείπια του διακρίνονται δωμάτια, διαδρόμοι, η κεντρική υπόγεια αίθουσα, αγγεία κτλ.

Βρίσκεται στην ακριτική περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας, οκτώ χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης των Φιλιατών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κτισμένη σε υψόμετρο τριακόσια περίπου μέτρα στις δυτικές πλαγίες του όρους Φαρμακοβούνι.

Η επίσκεψη στο ποταμό Αχέροντα, σημείο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, κρίνεται απαραίτητη για κάθε επισκέπτη της Θεσπρωτίας. Η διάσχιση του φαραγγιού μέσα από τη δροσιά που προσφέρουν τα παγωμένα, πεντακάθαρα νερά του ποταμού, κάτω από τη σκιά υπεραιωνώβιων πλατάνων, ως τις πηγές του ποταμού ή τη «Σκάλα της Τζαβέλαινας», αποτελεί μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση. Η περιοχή παρουσιάζει έντονο ιστορικό – μυθολογικό ενδιαφέρον, αλλά προσφέρει και δραστηριότητες, όπως rafting, kayak, ιππασία κτλ.

Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας, η πανέμορφη Πάργα σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Το νησάκι της Παναγίας, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά «καντούνια» δίνουν το δικό τους χρώμα στο ειδυλλιακό τοπίο της Πάργας. Είναι χτισμένη στις παρυφές του Ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την Επτανησιακή αρχιτεκτονική.